Nieuwe parkeertarieven 2020

27 dec. 2019

Op 12 december heeft de gemeenteraad nieuwe parkeertarieven vastgesteld voor het betaald parkeren op straat en in de parkeergarages. Het tarief in de parkeergarages wordt per 1 januari 2020 verhoogd naar € 2,50 per uur. Het tarief op straat wordt per 1 januari 2020 met gemiddeld 3,25% verhoogd. Het gratis parkeren in de parkeergarages op bepaalde feestdagen zoals op 2e Kerstdag blijft. Zie de pagina tarieven voor de parkeertarieven.

Fietsparkeren
Het gratis bewaakt stallen van fietsen en scooters blijft. Hiermee stimuleren wij dat de auto minder vaak gebruikt wordt. Vanaf volgend jaar wordt er hard gewerkt aan plannen voor een nieuwe bewaakte fietsenstalling in het stationsgebied. Verder wordt er gewerkt aan een integraal plan voor het fietsparkeren in de binnenstad. Daarbij wordt gekeken naar zowel regionale als lokale fietsroutes en ingezoomd op fietsstromen en de fysieke stallingsmogelijkheden in de binnenstad van Nieuwegein. Meer informatie over fietsparkeren vindt u hier.

Garageparkeren
Het avondtarief van maximaal € 5,00 voor een hele avond parkeren in de parkeergarages blijft. Inmiddels geldt in alle parkeergarages in- en uitrijden op kenteken. In 2020 kunnen parkeerders achteraf betalen voor de parkeertijd in de parkeergarages via de EasyPark-app. Wereldhave en de gemeente Nieuwegein renoveren parkeergarage Cityplaza vanaf begin 2020. Er komen onder andere nieuwe lichtwanden, ledverlichting, andere routebordjes, betere wegmarkering, gezinsparkeerplaatsen en voldoende oplaadpunten voor elektrische auto’s. Meer informatie over garageparkeren vindt u hier.

Straatparkeren
Per parkeerzone verschillen de parkeertarieven. De juiste tarieven staan op de tariefkaarten in de ticketautomaten. Bewoners en bedrijven gaan hun parkeervergunningen beheren via een app. Deze app is vergelijkbaar met de digitale bezoekersregeling die dit jaar is geïntroduceerd. Meer informatie over straatparkeren vindt u hier.