Nieuwe parkeertarieven

04 jan. 2019

De gemeenteraad heeft in haar laatste vergadering van 2018 het raadsvoorstel Parkeerregulering 2019 vastgesteld. Om een bezoek aan City aantrekkelijk te houden, blijft het tarief voor betaald parkeren zo laag mogelijk. De tarieven stijgen volgend jaar licht om de parkeerkosten dekkend te houden. In 2019 is het parkeertarief in alle openbare parkeergarage 2,40 euro per uur. Daarmee stopt het voordeeltarief in de parkeergarage Theater. De flexibele abonnementen blijven bestaan, evenals het lagere parkeertarief voor bezoekers van bewoners. Op straat in de binnenstad geldt een hoger parkeertarief met uitzondering van de zaterdag.

Bij de bewonersvergunning is er per 1 april een splitsing in het tarief. De 1e en 2e bewonersvergunning houden een laag tarief van € 62,00. Vanaf de 3e bewonersvergunning betaalt u € 124,00.

Aan de Schouwstede is inmiddels een blauwe zone aangebracht waar maximaal 30 minuten met een parkeerschijf geparkeerd kan worden. Op de Voorstede is deze blauwe zone al langer aanwezig, met dezelfde parkeertijden. Gratis uw fiets parkeren in de bewaakte fietsenstallingen blijft ook mogelijk.