Vergunningen bedrijven

Is uw bedrijf gevestigd in een van de parkeergebieden of moet u regelmatig in deze gebieden werkzaamheden uitvoeren dan kunt u een van de onderstaande vergunningen aanvragen.  

Aanvraagformulieren

Voor het aanvragen van uw vergunning kunt u de volgende formulieren gebruiken:

Gebruik

Bij toewijzing van de vergunning ontvangt u een vergunningpas die u duidelijk leesbaar achter uw voorruit plaatst. Elke pas heeft een uniek nummer en is voorzien van een barcode. Via de barcode kan een parkeercontroleur zien welke parkeerrechten aan de pas verbonden zijn. De vergunning zal jaarlijks verlengd worden, de pas blijft hierbij hetzelfde.

Waar mag ik parkeren met een vergunning?
Met de vergunning kunt gebruik maken van de betaald parkeerplaatsen binnen uw zone.
Met een vergunning voor een elektrisch voertuig kunt u, behalve in uw eigen parkeerzone, ook parkeren op de oplaadplaatsen in andere parkeerzones.

Op welke tijden geldt er vergunningparkeren? 
Klik hier voor de parkeertijden. 

Wijzigingen

Als bewoner kunt u via het E-loket gemakkelijk uw gegevens wijzigen. Voor bedrijven kan dit helaas nog niet. Zij kunnen wijzigingen doorgeven via de pagina met wijzigingsformulieren.

Kentekenwijziging
Een kentekenwijziging, kunt u tegen betaling van de geldende legeskosten in het E-loket of aan de balie van ParkeerService regelen. Indien u gebruik maakt van een voertuig dat wordt geleased, dient u bij de wijziging een kopie van het kentekenbewijs en van de leaseovereenkomst te uploaden of te overleggen waaruit blijkt dat u de vaste bestuurder bent. Indien u gebruikt maakt van een voertuig van uw werkgever, gaat het om een verklaring van uw werkgever waarin wordt bevestigd dat u de bestuurder van de auto bent. De pas blijft bij een kentekenwijziging hetzelfde.

Verlies/diefstal
In geval van diefstal of vermissing wordt tegen betaling van de geldende leges- en borgkosten een nieuwe pas verstrekt.

Tijdelijke vergunning voor leenauto
Indien uw auto tijdelijk naar de garage moet, kunt u bij ParkeerService een tijdelijke vergunning krijgen. U dient dan mee te nemen; uw vergunningspas, een legitimatiebewijs en een verklaring van de garage of het kentekenbewijs van de leenauto. Deze leenauto dient wel op naam van de garage te staan. Een tijdelijke vergunning kan maximaal voor de duur van twee weken verstrekt worden.

Beëindigen vergunning
Bij verhuizing of als u geen gebruik meer wilt maken van de vergunning, ontvangt u bij inlevering van de pas, restitutie over de nog niet verstreken volle maanden van het vergunningsjaar (als dit bedrag nog boven een bepaald minimum bedrag is).

Tarieven

Bekijk de actuele tarieven op de tarievenpagina.