Bezoekerspas 005

Straatparkeren

Bezoekerspas

Voor bewoners en bedrijven

Uitgifteregels

Voor een bezoekerspas is het noodzakelijk dat u op het betreffende adres ingeschreven staat in de Basisadministratie Personen (BRP) of dat uw bedrijf in het betaald parkeren gebied gevestigd is (aantonen met uittreksel van Kamer van Koophandel).

Per adres mag u één bezoekerspas aanvragen. Deze pas is uitsluitend bedoeld om uw bezoek te laten parkeren. 

Aanvragen

  • U kunt de bezoekerspas aanvragen via het E-loket
  • Bij de aanschaf betaalt u € 20,00 borg.
  • Kunt u nog geen gebruik maken van het E-loket, omdat u niet in het bezit bent van DigiD? Vraag dan hier uw DigiD aan. 
  • Bedrijven en bewoners die geen gebruik kunnen maken van het E-loket kunnen de pas aanvragen bij de parkeerbalie van ParkeerService.

Gebruik

De bezoekerspas werkt volgens het prepaid principe. Dit betekent dat de pas bij de parkeerautomaat met muntgeld kan worden opgewaardeerd, tot maximaal €150,- per kwartaal. De bezoekerspas kan bij elke parkeerautomaat op straat in Nieuwegein opgewaardeerd worden. Kaartjes met korting kunnen alleen worden verkregen bij de automaten in uw zone.

Toelichting 

Wanneer u de bezoekerspas invoert in de automaat komt u uit op een startscherm waar staat “Saldo 0000 en max tarief 150,00”. Dit is niet het saldo op de bezoekerspas! Een parkeerkaartje dat is gekocht met of zonder bezoekerspas heeft geen tekstueel verschil. Het verschil is alleen zichtbaar door het op het ticket vermelde, geselecteerde bedrag en de eindtijd van het parkeren. Wanneer u met de bezoekerspas een dagkaart wilt kopen, kunt u de blauwe plustoetsen gebruiken. Deze toetst u in tot het gewenste tijdstip. Dit is voor maximaal 24 uur mogelijk. Wanneer u na het checken van het saldo op de pas (via de gele informatietoets) de pas wilt opwaarderen, verzoeken wij u de bezoekerspas in de automaat te laten zitten.

Klik hier voor de instructiekaart bezoekerspas (PDF)