Digitale bezoekersregeling

Woont u in een betaald parkeren gebied? Dan kunt u uw bezoek tegen een voordelig tarief op straat laten parkeren. Vraag hiervoor de digitale bezoekersregeling aan.

Wat zijn de voorwaarden?

  • U staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Nieuwegein en woont in een vergunninggebied.
  • Maximaal één bezoekersregeling per adres.

Tarieven

Bekijk de actuele tarieven op de tarievenpagina
U kunt maximaal 250 uur per kwartaal gebruiken via ParkStart.

Aanvragen

  • U kunt uw digitale bezoekersregeling aanvragen/beëindigen via het E-loket.  
    Kunt u nog geen gebruik maken van het E-loket, omdat u niet in het bezit bent van DigiD? Vraag dan hier uw DigiD aan.
  • Heeft u geen  DigiD en kunt u hierdoor geen gebruik kunt maken van het E-loket? Vraag uw bezoekersregeling aan met het online aanvraagformulier.

Aan- en afmelden bezoek

U gebruikt de ParkStart website om het kenteken van uw bezoek aan te melden. In de toewijzingsbrief van uw vergunning vindt u een activatielink (Aanmelden ParkStart) waarmee u een eigen account voor ParkStart aanmaakt. Daarna koopt u in ParkStart parkeersaldo in. De regeling is dan klaar voor gebruik. Klik voor meer informatie op de button "Alles over Parkstart", onderaan deze pagina.
NB: U kunt maximaal 3 personen machtigen uw account te gebruiken zodat iemand anders het kenteken aanmeldt. 

  • Meld het kenteken van uw bezoek in ParkStart aan en na gebruik weer af. Elke parkeeractie stopt automatisch op het tijdstip wanneer er geen betaald/vergunningparkeren meer is. U betaalt nooit meer dan het maximum dagtarief. Klik voor meer info over Parkstart op onderstaande button.
  • U kunt ook meerdere dagen tegelijk plannen, vul in dat geval ook de einddatum en -tijd in. De parkeeractie loopt door maar alleen de uren waarop er betaald/vergunningparkeren is, worden van uw saldo afgehaald.
  • Het is mogelijk om maximaal 10 auto’s tegelijkertijd aan te melden.
  • U heeft maximaal 250 uur parkeertijd per kwartaal. Als u uw maximale parkeertijd al gebruikt heeft, kunt u in dat kwartaal geen bezoek meer aanmelden.

Waar kunt u parkeren met een vergunning?

Met de vergunning kan uw bezoek gebruik maken van de betaald parkeerplaatsen op straat, binnen uw zone.

Op welke tijden heeft u een vergunning nodig?

Kijk op de pagina parkeertijden op welke tijden een vergunning in uw zone nodig is.