Digitale bezoekersregeling

Woont u in een betaald parkeren gebied? Dan kunt u uw bezoek tegen een voordelig tarief op straat laten parkeren. Vraag hiervoor de digitale bezoekersregeling aan.

Wat zijn de voorwaarden?

  • U staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Nieuwegein en woont in een vergunninggebied.
  • Maximaal één bezoekersregeling per adres.

Tarieven

Bekijk de actuele tarieven op de tarievenpagina
U kunt maximaal 250 uur per kwartaal gebruiken via ParkStart.

Aanvragen

Vraag met het online aanvraagformulier een digitale bezoekersregeling voor bewoners aan.

Aan- en afmelden bezoek

Na toewijzing van de bezoekersregeling ontvangt u per mail automatisch een activatielink waarmee u in ParkStart een eigen account aanmaakt. Vervolgens koopt u in ParkStart parkeersaldo in. De regeling is hierna klaar voor gebruik. 

  • Meld het kenteken van uw bezoek in ParkStart aan en na gebruik weer af. Elke parkeeractie stopt automatisch om 24.00 uur. U betaalt dan het maximum dagtarief. Klik voor meer info over Parkstart op onderstaande button.
  • U kunt ook meerdere dagen tegelijk plannen, vul in dat geval ook de einddatum en -tijd in. De parkeeractie stopt dan niet om 24.00 uur maar loopt door. Alleen de uren waarop er betaald parkeren is, worden van uw saldo afgehaald.
  • Het is mogelijk om maximaal 10 auto’s tegelijkertijd aan te melden.
  • U heeft maximaal 250 uur parkeertijd per kwartaal. Als u uw maximale parkeertijd al gebruikt heeft, kunt u in dat kwartaal geen bezoek meer aanmelden.

Waar kunt u parkeren met een vergunning?

Met de vergunning kan uw bezoek gebruik maken van de betaald parkeerplaatsen op straat, binnen uw zone.

Op welke tijden heeft u een vergunning nodig?

Kijk op de pagina parkeertijden op welke tijden een vergunning in uw zone nodig is.