Veelgestelde vragen

Waar kan ik mijn fiets stallen?
U kunt uw fiets gratis stallen bij één van de twee fietsenstallingen beheerd door U-stal. Onze centraal gelegen fietsenstallingen bevinden zich op loopafstand direct ten noorden en oosten van de winkels in de binnenstad. In iedere fietsenstalling is een beheerder aanwezig die tijdens openingsuren toezicht houdt op uw fiets. U kunt uw fiets ook stallen op straat (bij de zogenaamde fietsnietjes) of in de parkeergarages Cityplaza of Stadshuis (alleen in de rekken). Let op: Op straat en in de parkeergarages wordt geen toezicht gehouden op uw fiets.

Waar kan ik mijn bromfiets of scooter stallen?
Ook uw bromfiets of scooter kunt u gratis stallen bij één van de twee fietsenstallingen van U-stal. De stallingscapaciteit voor bromfietsen en scooters is beperkt. Indien bij aankomst geen stallingsplaats beschikbaar is, wordt u vriendelijk verzocht om uit te wijken naar een andere fietsenstalling. In iedere fietsenstalling is een beheerder aanwezig die tijdens openingsuren toezicht houdt op uw bromfiets of scooter. U kunt uw bromfiets of scooter ook stallen op straat (bij de zogenaamde fietsnietjes) of in de parkeergarages Cityplaza of Stadshuis (alleen in de speciale vakken). Let op: Op straat en in de parkeergarages wordt geen toezicht gehouden op uw bromfiets of scooter.

Wat zijn de openingstijden van de fietsenstallingen?
Onze fietsenstallingen zijn dagelijks geopend, met uitzondering van enkele feestdagen.
Let op: de openingstijden verschillen per fietsenstalling! U vindt de juiste openingstijden bij de ingang van iedere fietsenstalling of op deze website.

Mijn (brom)fiets of scooter staat in de fietsenstalling maar bij terugkomst was de fietsenstalling dicht. Hoe kan dat?
De 2 fietsenstallingen sluiten op verschillende momenten. De meeste fietsenstallingen sluiten een half uur tot een uur na sluiting van de winkels (supermarkten uitgezonderd). De openingstijden staan op een groot bord bij de ingang van de fietsenstalling en op deze website. Tip: fietsenstalling de Fietspomp is dagelijks tot middernacht geopend (op zondag tot 23 uur). U kunt de volgende dag terugkomen om uw fiets alsnog op te halen. Er gelden regels voor de maximale stallingsduur. Deze kunt u terugvinden in de Algemene voorwaarden.  

Zijn er oplaadpunten voor elektrische fietsen/scooters beschikbaar?
In de fietsenstallingen De Fietspomp en De Snelbinder zijn stopcontacten beschikbaar. U wordt verzocht vooraf bij de beheerder aan te geven dat u hier gebruik van wilt maken. Let op: wij houden toezicht op uw elektrische fiets of scooter, maar niet op uw laadapparaat!

Kan ik een abonnement aanvragen?
Iedereen die meer dan 3 dagen per week met de (brom)fiets of scooter naar zijn werk in de binnenstad reist, kan een gratis abonnement aanvragen. Dit kan alleen in de fietsenstalling De Fietspomp. Hiervoor moet u een aanvraagformulier invullen. Direct na het inleveren van het ingevulde aanvraagformulier ontvangt u een abonnementspasje en een zadeltoken (voor uw fiets) of een sticker (voor uw bromfiets of scooter). Hiermee kunt u voortaan bij binnenkomst meteen doorlopen. Bij het verlaten van een fietsenstalling toont u het abonnementspasje.

Ik ben mijn abonnementspasje, zadeltoken of sticker kwijt. Wat moet ik doen?
U meldt een vermissing bij de beheerder van de fietsenstalling De Fietspomp. De beheerder registreert de vermissing en beëindigt het betreffende abonnement. U kunt direct een nieuw abonnement aanvragen. Hiervoor moet u nogmaals een aanvraagformulier invullen.

Ik wil mijn band(en) oppompen. Kan dat?
In iedere fietsenstalling is een luchtpomp aanwezig waarmee u uw band(en) kunt oppompen. Hier mag u gratis gebruik van maken. Indien gewenst (en mogelijk) assisteert de beheerder u.

Ik wil mijn fiets laten repareren. Kan dat?
In de fietsenstalling De Fietspomp is een fietsherstelpunt aanwezig. Hier kunt u terecht voor diverse reparaties. Bij het fietsherstelpunt informeren wij u hier graag over. Helaas kunnen wij uw bromfiets of scooter niet repareren.

Ik heb een vraag/klacht/opmerking over het beheer. Bij wie moet ik zijn?
De fietsenstallingen worden beheert door U-Stal. Dit is een sociale onderneming met als doelstelling het creëren van werkervaring en werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor vragen/klachten of opmerkingen over het beheer kunt terecht bij receptie@u-stal.nl.