Mobiel parkeren

In Nieuwegein kunt u gebruik maken van mobielparkeren. Dit betekent dat u het parkeergeld betaalt met uw mobiele telefoon. Door het aan- en afmelden van uw parkeeractie betaalt u snel, veilig én per minuut. De betaling vindt achteraf plaats, voor het reguliere straattarief. Bij mobielparkeren gaat alles op basis van uw kenteken.

Parkeerprovider naar keuze

Er zijn diverse organisaties die in Nieuwegein mobiel parkeren aanbieden. Om gebruik te maken van hun service, kunt u zich bij één van deze organisatie aanmelden. Meer informatie over de werking, de kosten en het aanmelden vindt u op de volgende internetsites:

• ANWB parkeren www.anwb.nl/anwbparkeren
• EasyPark www.easyparknederland.nl 
• Park-line www.park-line.nl
• SMSParking www.smsparking.nl
• Yellowbrick www.yellowbrick.nl


Hoe werkt mobiel parkeren?

  1. Parkeer uw auto. Parkeert u achter een slagboom? Als u kentekenherkenning in de app heeft aanstaan, opent de slagboom vanzelf. Trek anders een kaartje bij het inrijden.
  2. Meld uw parkeeractie aan op uw mobiel (via een de app van uw aanbieder, per sms of via een webapplicatie) met het zonenummer dat vermeld staat bij de parkeerautomaat op straat. In de garage kunt u alleen de app van EasyPark gebruiken, zonder zonenummer.
  3. a. Vertrekt u vanaf een parkeerplaats op straat? Meld u weer af bij vertrek.
    b. Vertrekt u vanaf een parkeerterrein/garage? De slagboom gaat vanzelf open en uw transactie wordt automatisch afgemeld. 
  4. Heeft uw parkeerlocatie een maximum parkeertijd? Let op, uw parkeeractie stopt vanzelf aan het einde van die tijd.
  5. De parkeerkosten worden door uw provider met u verrekend.

Mobiel parkeren in parkeergarages

In de garages kunt u de EasyPark app gebruiken, hierbij hoeft u geen zonenummer in te voeren.