Aanpassing ticketautomaten betaald parkeren

20 mrt 2019

In de week van 1 april 2019 wordt op straat door de firma TMC een aanpassing uitgevoerd aan de ticketautomaten betaald parkeren. De aanpassing duurt circa een uur per ticketautomaat.

Wat gaan we doen?
De aanpassing betreft een combinatie van de ombouw van de pinpaslezer en het toevoegen van de mogelijkheid voor contactloos betalen. Het streven is om parkeerders zo min mogelijk overlast te bezorgen. Indien een ticketautomaat wordt aangepast, is er op loopafstand een andere ticketautomaat beschikbaar. Tevens kunnen parkeerders gebruik maken van belparkeren.

Waarom deze aanpassing?
De aanpassing van de ticketautomaten is noodzakelijk vanwege het verlopen van de certificering van de pinpaslezers. Dit komt voort uit Europese regelgeving die bedoeld is om fraude met pinpassen te voorkomen.

Wijziging bezoekersregeling
Na de aanpassing van een ticketautomaat is de bezoekerspas bewoners of zakelijk die behoort bij de bezoekersregeling niet meer te gebruiken. Hierover hebben alle betrokken een brief ontvangen van ParkeerService. Als alternatief kunt u per 1 april 2019 gebruik maken van de digitale bezoekersregeling. Meer informatie over deze bezoekersregeling leest u hier.